// artikel

Beeldende kunst

Onbekende brief van Borel gevonden

In Amsterdam is een tot nu toe onbekende brief van de Nederlandse schrijver Henri Borel opgedoken. De brief is gedateerd 4 september 1899 en is gericht aan de uitgever Van Kampen, die van Borel o.m. zijn typische fin-de-si├Ęcle romans Het Jongetje (1898) en Het Zusje (1900) uitgaf. De brief lag jaren ergens op zolder. De huidige eigenaar weet te vertellen dat het een heel aardig briefje is: ‘Hij gaat namelijk over een bandontwerp. Borel schrijft o.m.: ‘Zooals ik al gevreesd had kan mijn vriend Thorn Prikker niet beloven den band zoo spoedig klaar te hebben’ en meldt zijn uitgever dat hij zich dan maar tot Toorop zal wenden.’ Nog niet duidelijk op moment van schrijven is of het hier gaat om de te ontwerpen boekbanden voor Het Zusje (Thorn Prikker) of Een Droom (Toorop). Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hopen hier echter spoedig meer duidelijkheid over te kunnen verschaffen.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Onbekende brief van Borel gevonden”

  1. Briljant!

    Door De directeur | 19 juli 2008, 16:23

Reageer

Foto van de dag