// artikel

Beeldende kunst

Verborgen schilderij Van Gogh onthuld

Wetenschappers hebben onder het schilderij Grasgrond van Vincent van Gogh een portret van een vrouw ontdekt. Het portret is aan het licht gekomen door een nieuwe techniek. Tot dusver konden verborgen verflagen worden onthuld met methodes als röntgenstraling-radiografie, maar helemaal duidelijk werden de overgeschilderde werken niet. Deze nieuwe methode met synchrotronstraling levert echter een gedetailleerde ‘kleurenfoto’ op van het overgeschilderde portret.
Aangezien deskundigen vermoeden dat onder ongeveer een derde van zijn vroege schilderijen oude composities te vinden zijn, kan het oeuvre van Vincent van Gogh binnenkort aanzienlijk worden uitgebreid.
Het doek, dat Van Gogh in 1887 in Parijs schilderde, maakt deel uit van de collectie van het Kröller-Müller Museum.

'Graslland' (1887) van Vincent van Gogh. Rechts is de onderschildering te zien

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Verborgen schilderij Van Gogh onthuld”

Reageer

Foto van de dag