// artikel

Nederlandse literatuur

Couperus-collectie Eekhof verkocht

Vrijwel iedere Couperus-liefhebber wist dat het bestond, maar niemand mocht ooit de kamer betreden waar het werd bewaard, zelfs vrouw en kinderen niet. Het gaat om de omvangrijke, altijd met veel mysterie omgeven Couperus-collectie van de Leidse verzamelaar J.A. Eekhof. Gisteren werd de verzameling verkocht aan het Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Lees verder op de website van het Louis Couperus Genootschap.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

2 reacties op “Couperus-collectie Eekhof verkocht”

  1. Het boekje van Töppfer heeft Van Booven (zie Leven en Werken) nog in handen gehad bij ik meen mevr Couperus thuis. Bastet noemt dit ook. De regels van Couperus waren dus bekend, de locatie van het boekje niet. Vraag me af hoee Eekhof er aan is gekomen, maar dat kan op allerlei wijzen

    Door bink | 11 juni 2006, 11:31
  2. (2) Oh, boekje komt bij van Winden vandaan hoor ik net op tros-radio

    Door bink | 11 juni 2006, 11:39

Reageer

Foto van de dag