// artikel

Film, televisie & toneel

Paul Verhoeven gaat De stille kracht verfilmen

In de zonder meer boeiendste aflevering van VPRO’s Zomergasten van dit seizoen maakte gast Paul Verhoeven bekend volgend jaar De stille kracht van Louis Couperus te gaan verfilmen. De regisseur bracht dit nieuws nadat presentator Jelle Brandt Corstius hem vroeg welke film hij graag nog eens wilde maken. Verhoeven noemde Gerard Soeteman als degene die het scenario voor zijn rekening neemt. San Fu Maltha treedt op als producent van de film. Meer details zijn nog niet bekend gemaakt. Op Twitter wordt inmiddels druk gespeculeerd of Verhoevens muze Carice van Houten in het voetspoor zal treden van Pleuni Touw, die in de jaren zeventig furore maakte als LĂ©onie van Oudijck in de driedelige televisieserie naar de roman.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Paul Verhoeven gaat De stille kracht verfilmen”

  1. Ik vermoed dat “De Stille Kracht” van Paul Verhoeven, zijn hoogste cinematografische hoogstand en zijn meest strijdvaardig Kunstwerk wordt.
    In Zomergasten van zo juist, heeft de Meester, dat op vele manieren aan ons geopenbaard.

    Door errol caprino | 22 augustus 2010, 23:19

Reageer

Foto van de dag