// artikel

Beeldende kunst

Paul Cézanne: ‘Beauty, stillness – but no calm’

Het logo van zoekmachine Google haakt nogal eens aan bij de ‘actualiteit’. Vandaag wordt er een zogenaamde ‘doodle’  getoond in de schildertrant van Paul Cézanne; hij is immers vandaag 172 jaar oud geworden. Wie goed kijkt ontwaart wel degelijk de letters van het bedrijf dat voor miljarden internetters de wereld ontsluit. Terecht, zo legt Jonathan Jones uit op guardian.co.uk: ‘Beauty, stillness – but no calm. The fascination of Cézanne lies in the overwhelming emotion that threatens to explode at any second from the white rocks of a hillside, the steely imperturbability of a peasant’s face. He is the first modernist and, as Picasso knew, the most liberating.’

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Paul Cézanne: ‘Beauty, stillness – but no calm’”

Reageer

Foto van de dag