// artikel

Muziek

Derde Orgelsymfonie van Widor hedenavond op NDR Kultur

In het vaste programma Musica van de Duitse regionale radiozender NDR Kultur wordt op vrijdag 29 april, ’s avonds tussen 19:30 uur en 20:00 uur, de Derde Orgelsymfonie, in e kleine terts, opus 13 nr. 13 (1872) van de Franse componist Charles-Marie Widor (1844-1937) gespeeld door David M. Patrick. Het is één van de vier orgelsymfonieën (voor dat instrument solo) uit de in totaal tien in die categorie. Die eerste vier werden in 1872 gecomponeerd en onder dat opusnummer geregistreerd. Daarnaast schreef dezelfde muziekmeester nog drie orgelsymfonieën die wel met orkestbegeleiding zijn geconcipieerd.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

(Nog) geen reacties op “Derde Orgelsymfonie van Widor hedenavond op NDR Kultur”

Reageer

Foto van de dag