// artikel

Buitenlandse literatuur

2011 Maeterlinck-jaar

In 2011, op 9 november om precies te zijn, is het honderd jaar geleden dat Maurice Maeterlinck als eerste, en vooralsnog enige Belg de Nobelprijs voor Literatuur ontving. Hoewel het zwaartepunt van de activiteiten in dit Maeterlinck-jaar in het najaar ligt, vindt van 17 tot en met 21 mei de aftrap plaats in de vorm van de wereldpremière van een nieuwe opera naar het werk van Maeterlinck: L’Intruse. Later dit jaar wordt er onder meer een integrale Nederlandse vertaling van Maeterlincks poëzie gepresenteerd, en zijn er verschillende tentoonstellingen te bezoeken. Zie voor het volledige programma  de speciaal voor deze gelegenheid gemaakte website maeterlinck100.be.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

(Nog) geen reacties op “2011 Maeterlinck-jaar”

Reageer

Foto van de dag