// artikel

Muziek

Cultura 24 zendt enige malen Sibelius Eerste Symfonie (1899) uit

Neerlands digitale tv-zender Cultura 24 presenteert op deze zaterdagavond, tussen iets voor 19:00 uur en 20:00 uur, een uitvoering uit 2004 van de Symfonie nr. 1, opus 39, uit 1899, van Jean Sibelius (1865-1957), door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van ‘zijn’ dirigent in die tijd: Valery Gergiev.¬†Gezien het feit dat deze symfonie goed een half uur tijd vergt, is er ook nog tijd voor interviews, impressies van repetities en een portret van de componist.¬†Maandag 12 september om min of meer dezelfde tijd zal Cultura 24 het programma herhalen. Voor eventuele verdere herhalingen in de nachtelijke uren en/of overdag zij verwezen naar de website van de zender, afdeling Programmagegevens.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

(Nog) geen reacties op “Cultura 24 zendt enige malen Sibelius Eerste Symfonie (1899) uit”

Reageer

Foto van de dag