// artikel

Beeldende kunst

Het album van Roosje van Lelyveld

Van aanstaande 19 oktober tot 22 maart 2009 zal in het Singer museum ‘het album van Roosje van Lelyveld’ te zien zijn. Deze Larense jongedame verzamelde in de jaren rond 1910 in haar po√ęziealbum in plaats van sullige gedichtjes bijdragen van allerlei bekende (en uiteraard ook nu minder bekende) schilders en schrijvers, onder wie Willy Sluiter, de Roland Holsten, Couperus, Singer, Jules Schurmann, Augusta de Wit, Arntzenius, Van Hoytema en nog veel meer.

Het is een prachtig en uniek kunst- en literairhistorisch object, dat jaren in familiebezit is geweest maar vorig jaar ‘opdook’. In de M (het maandblad van de NRC) van afgelopen zaterdag wijdde Lien Heyting er een lang artikel aan. Het album – met een uitgebreid voorwoord van Heyting (over de kunstenaars) en ondergetekende Sander Bink (over de schrijvers) – is in facsimile uitgegeven en voor zover ik weet vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij de Larense boekhandel (035-5382312, larenseboekhandel@libris.nl)¬† voor 49,90 euro. Koopt het en komt allen kijken!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Het album van Roosje van Lelyveld”

Reageer

Foto van de dag