// artikel

Maatschappij & wetenschap

Handel en wandel van de boekenjood

Morgen verschijnt een nieuw boekje van Ewoud Sanders dat zeker de interesse van de taalkundige, bibliofiele en boekhistorisch geïnteresseerde rond1900.nl-lezer zal hebben: De handel en wandel van een boekenjood.  Het bestudeert de opgang van het fenomeen én de ontwikkeling van het gebruik van dit nu in onbruik geraakte woord vanaf eind achttiende eeuw tot iets na 1900. Het bevat ook een hoofdstuk over ‘fictieve boekenjoden’ uit de Nederlandse literatuur van rond en na 1900. Het wordt deze zondag de 25ste gepresenteerd op de boekenmarkt op de Dam. Bij kraam 27 & 28 is het te koop bij de auteur (10.00 – 16.45 uur) , die het uiteraard ook voor u kan signeren  (vanaf 11.00 uur).

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Handel en wandel van de boekenjood”

Reageer

Foto van de dag