// artikel

Algemeen

Harry Prick 1925-2006

Gossie, Prick overleden. Daar had ik niet op gerekend, wist niet dat hij ziek was oid. Wel een beetje treurig. Op zijn werkwijze en methodes was misschien wel wat op af te dingen (alles bij elkaar halen is wat anders dan een goed inzichtelijk stuk schrijven), een monument was hij wel. Wie zei ook alweer dat met de dood van Prick de negentiende eeuw echt voorbij zal zijn? Ook betreur ik het dat ik hem, ondanks enige correspondentie over de jaren heen, nooit in levende lijve ontmoet heb. Jammer hoor.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

2 reacties op “Harry Prick 1925-2006”

  1. Zie hier een In Memoriam door Kees Fens uit de Volkskrant van vrijdag 15 september.

    Door Peter Hoffman | 16 september 2006, 12:37
  2. Dat is inderdaad jammer als je hem niet ontmoet hebt. Hij was buitengewoon sympathiek, wellevend en had een sprankelende conversatie vermengd met een groot gevoel voor humor. En zijn kennis over allerlei, zelfs over de meest bizarre feiten, was ongelooflijk groot.

    Over hem is bijvoorbeeld meer te vinden in het Liber amicorum: “Teruggedaan : eenenvijftig bijdragen voor Harry G.M. Prick ter gelegenheid van zijn afscheid als conservator van het Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum”, waarin ook zijn bibliografie.

    Door Evert Paul veltkamp | 22 september 2006, 14:58

Reageer

Foto van de dag