// artikel

Beeldende kunst

Gezocht: Antoon van Welie

Museum Het Valkhof in Nijmegen is op zoek naar werk van Antoon van Welie voor een overzichtstentoonstelling, getiteld: Antoon van Welie (1866-1956). De laatste decadente schilder. Gastconservator van het museum, Karin van Lieverloo, is geïnteresseerd in tekeningen, schilderijen, maar ook in bijzondere verhalen over de kunstenaar. Van Welie, geboren in Afferden bij Nijmegen, ontwikkelde zich na opleidingen in Den Bosch en Antwerpen tot een symbolistische schilder die werkte in de traditie van de Franse Gustave Moreau en de Duitse Franz von Stück. Rond 1900 portretteerde Van Welie de internationale society en ontving hij in zijn atelier naast enkele pausen tal van beroemdheden, zoals de Nederlandse dichter Willem Kloos,de schrijver Louis Couperus, Prins Hendrik der Nederlanden, de Franse actrice Sarah Bernardt en de danseres Anna Pavlova. De overzichtstentoonstelling is te zien tussen 14 april en 12 augustus 2007 in Museum Het Valkhof.

Voor een overzicht van de gezochte werken kunt u de website van Museum het Valkhof raadplegen.

Bron: de Volkskrant van 25 november 2006

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

3 reacties op “Gezocht: Antoon van Welie”

 1. leu, benieuw naar tentoonstelling. ken van welie alleen als society portret schilder, de decadente symbolistische kant mij onbekend.

  Door bink | 26 november 2006, 15:16
 2. Op DrutenOnline, de fotowebsite van de gemeente waar Antoon van Welie in 1866 werd geboren, is ook de nodige achtergrondinformatie te zien over Antoon van Welie en zijn werk.

  Binnenkort volgt er een completer overzicht op http://www.antoonvanwelie.nl

  Door DrutenOnline Peter J. Fontijn | 3 december 2006, 11:21
 3. Mevrouw Van Lieverloo,

  Uit een erfenis heb ik een ets/tekening gekregen van de hand van Antoon van Welie uit 1930 bestemd voor mevrouw Van Rijckevorsel Westerwoud.
  Heeft dit artikel nog wat waarde ?

  Door A. van Hoorn | 18 april 2012, 18:21

Reageer

Foto van de dag