// artikel

Muziek

Rachmaninovs Derde

Reeds meer dan eens heeft u in diverse teksten welke in deze elektronische cultuurkrant zijn gepubliceerd, afkeurende bewoordingen kunnen lezen over de symfonische verrichtingen van de Russische componist  Sergej Rachmaninov (1873-1943), en niet in de laatste plaats over diens door extreme banaliteit uitmuntende werken voor piano en orkest. Om  voor uzelf een klankbeeld te kunnen vormen zonder daarvoor eerst een concert in binnen- of buitenland te hoeven uitzoeken of een geluidsdrager aan te schaffen, zij hier gewezen op een uitvoering van het Concert nr. 3 voor piano en orkest in d-klein opus 30, die u hedenavond tussen 18:00 uur en 19:30 uur kunt volgen op BBC Radio 3 in het programma Discovering music. In dat programma wordt echter heel wat meer gerealiseerd dan alleen het concert dat dit jaar een eeuw oud is. Er is uitleg tijdens het repeteren, overleg en men praat onderling over die muziek. U kunt luisteren en kijken naar de pianist Nelson Goerner en het BBC Scottish Symphony Orchestra onder leiding van Stefan Solyom.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Rachmaninovs Derde”

Reageer

Foto van de dag