// artikel

Maatschappij & wetenschap

Mahler I in ‘Performance on 3’

In het BBC 3-radioprogramma Performance on 3 wordt op donderdag 23 april, ’s avonds tussen 20:00 uur en 22:15 uur onze tijd, een concert gegeven met twee programma-onderdelen en in aansluiting daarop nog een heel ander programma. Als tweede onderdeel, naar onze schatting vanaf kwart over acht, speelt het London Symphony Orchestra onder leiding van Daniel Harding de puur instrumentale Symfonie nr. 1 in d kleine terts, Der Titan, van Gustav Mahler (1860-1911), gecomponeerd in de periode 1884-1888.
Op dit fin de siècle-weblog kunt u een uitgebreid artikel — met achtergrond-gegevens over de componist en zijn symfonie, alsmede een technische toelichting in grote lijnen op dat werk — vinden op 23 augustus 2006.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Mahler I in ‘Performance on 3’”

Reageer

Foto van de dag