// artikel

Muziek

Bela Bartók componist van de week Radio 4

Terwijl in de BBC-radioreeks Composer of the Week één van de grote maestro’s uit de muziekgeschiedenis, Felix Mendelssohn-Bartholdy, in het onder anderen naar hem genoemde jaar 2009, reeds voor de tweede keer als zodanig figureert, komt de Vara op Radio 4 deze week met Bela Bartók in diezelfde functie. Alle vijf werkdagen van deze week kunt u tussen 19:30 uur en 20:00 uur steeds bijna een half uur luisteren naar muziek, gekozen uit diens oeuvre, en aaneen gepraat door de prachtige stem van Peter van Bree.
Meer over deze grootmeester van de Oost-Europese muziek kunt u vinden in een relatief omvangrijke
bijdrage, die ik op 4 juli 2007, onder de titel Harmonie en differentiatie — De componist Bela Bartók, heb geplaatst op de Homepage van de website van het muziektijdschrift Mens en melodie.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Bela Bartók componist van de week Radio 4”

Reageer

Foto van de dag