// artikel

Architectuur en ontwerp

Danseresje van veertien

'Danseresje van veertien' van Edgar DegasMaar liefst twee keer raak vandaag op Nederland 1!
Om 17.35 uur een documentaire over het ontroerende beeldje van Edgar Degas, dat tot een icoon van de laat-negentiende-eeuwse kunst is uitgegroeid: ‘La petite danseuse de 14 ans’. Het was een revolutionair beeld, met een tutu van echte stof en een paardenstaart van mensenhaar.
Om 18.55 is er in Avro’s Close-up aandacht voor sieraad- en glasontwerper René Lalique (1860-1945). Deze sterontwerper van de Art nouveau liet zich inspireren door vlinders, planten en vrouwenfiguren. Hij was ook de eerste die commerciële mogelijkheden zag in het ontwerpen van luxe glazen parfumflesjes.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Danseresje van veertien”

Reageer

Foto van de dag