// artikel

Buitenlandse literatuur

Was Conan Doyle net zo nuchter als Sherlock Holmes?

Over Arthur Conan Doyle gesproken: op 22 mei zou de Britse arts die wereldberoemd werd en bleef als de schepper van Sherlock Holmes 150 jaar oud zijn geworden, ware het niet dat ook hij niet het levenselixer in zijn medicijnkastje had staan. De nuchtere Holmes, die altijd een logische verklaring zocht en vond voor de op het oog meest wonderbaarlijke gebeurtenissen, zou het bestaan daarvan ook ongetwijfeld hebben geloochend. Maar hoe down to earth was zijn schepper eigenlijk? Het is bekend dat Conan Doyle beweerde met de doden te kunnen spreken. The Economist peilt deze paradox in het artikel ‘The odd spiritualism of Sir Arthur Conan Doyle’.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Was Conan Doyle net zo nuchter als Sherlock Holmes?”

  1. Niet onaardige -fictieve- invalshoek in Julian Barnes, Arthur & George, waar na Doyle’s overlijden zelfs een massaséance wordt gehouden om contact met de overledene te leggen.

    Door A.H. Simons | 19 mei 2009, 13:34

Reageer

Foto van de dag