// artikel

Buitenlandse literatuur

Richard Strauss’ Elektra zaterdag 13 juni ’s avonds op BBC Radio 3

Zaterdag 13 juni zal BBC Radio 3, tussen 19:00 uur en 21:15 uur, in een nieuwe aflevering van het programma Opera on 3, een uitvoering presenteren van het muziekdrama in één bedrijf Elektra, opus 58, gecomponeerd in de jaren 1907-1908 door Richard Strauss (1864-1949). Het gelijknamige toneelstuk uit 1904 dat aan deze opera ten grondslag ligt, stamt uit de koker van de uitermate productieve en zeer veelzijdige schrijver Hugo von Hofmannsthal (1874-1929). Susan Bullock zingt de titelrol; voor de overige vocale uitvoerenden zij verwezen naar de betreffende website van BBC Radio 3. Koor en orkest van The Royal Opera House Covent Garden staan daarbij onder leiding van Mark Elder. De inleidende presentatie zal worden verzorgd door Andrew McGregor.
Een uitgebreid artikel over deze opera is te vinden op de site Tempel van het Muziektheater.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Richard Strauss’ Elektra zaterdag 13 juni ’s avonds op BBC Radio 3”

Reageer

Foto van de dag