// artikel

Nederlandse literatuur

Te verschijnen: biografie van Cyriel Buysse

In oktober verschijnt als gezamenlijke uitgave van uitgeverij Houtekiet en Atlas een biografie van de Vlaamse naturalist Cyriel Buysse (1859-1932), zo meldt het overigens zeer prijzenswaardige literaire weblog De Papieren Man. Met behulp van nieuwe informatie uit brieven, dagboeken en privéarchieven belooft biograaf Joris van Parys onbekend of onderbelicht gebleven facetten van Buysses leven en werk in een helder daglicht te stellen.
Joris van Parys (1944) publiceerde eerder de biografie van beeldend kunstenaar Frans Masereel, die werd vertaald in het Duits en het Frans. Het boek werd bekroond met de Gouden Uil 1996 en de Henri√ętte de Beaufort-prijs 2001.
De biografie gaat 44, 50 euro kosten.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Te verschijnen: biografie van Cyriel Buysse”

  1. leuk. buysse heeft dolkomisch geweldige dingen geschreven. ben benieuwd [ of zijn plaats in de nederlandse letteren, van booven, couperus, ook belicht wordt en allicht iets nieuws oplevert. we gaan het lezen dus.]

    Door bink | 19 juli 2007, 0:27

Reageer

Foto van de dag