// artikel

Beeldende kunst

Van Meegeren-mysterie op ‘Geschiedenis 24’

Het digitale televisiekanaal Geschiedenis 24 heeft de afgelopen dagen reeds enige malen de Tros-reportage Het Van Meegeren-mysterie uit 1989 herhaald. Die werd indertijd gerealiseerd omdat het honderd jaar geleden was dat de schilder Han van Meegeren was geboren. Hij overleed op 30 december 1947. Acteur Henk van Ulsen (*1927) presenteert het programma, dat op deze zondag, 2 augustus, tussen 17:24 uur en 18:21 uur zal worden herhaald. Ook op donderdag 6 augustus, in de avonduren, en op vrijdag 7 augustus, maar dan op dezelfde tijd als hedenmiddag, worden op dezelfde zender herhalingen gepresenteerd.
Voor eventuele herhalingen tijdens de nachtelijke uren doet u er goed aan de website van Geschiedenis 24 — Programmagegevens te raadplegen.
Een ietwat uitgebreider artikel over deze zaak kunt u vanaf heden vinden op de algemene culturele site Kunst en Cultuur.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Van Meegeren-mysterie op ‘Geschiedenis 24’”

Reageer

Foto van de dag