// artikel

Muziek

Tsjajkovski ‘Composer of the week’ en CvdW

Composer of the week is Pjotr Iljitsj Tsjajkovski (1840-1893) tijdens de vijf werkdagen van de thans begonnen week in ieder geval wel: op BBC Radio 3. Tevens zal hij — zoals dat op diverse plekken wordt aangekondigd — diezelfde functie vervullen zijn in het Vara-programma Componist van de week, waar men de uitzending van de maand mei zal herhalen — het is thans immers komkommertijd.  Nog iets meer kunt u te weten komen als u mijn bijdrage op de Homepage van de website van het oudste Nederlandse publiekstijdschrift over klassieke muziek, Mens en melodie, raadpleegt. Onder meer daar leg ik de verschillen, in een wat ruimer betoog  dan hier, haarfijn uit, en daar zijn tevens de links voor meer info op de sites van de beide programma’s te vinden. Bovendien kunt u dan de prachtige schrijftafel met parafernalia in de werkkamer van Tsjajkovski bewonderen.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Tsjajkovski ‘Composer of the week’ en CvdW”

Reageer

Foto van de dag