// artikel

Architectuur en ontwerp

Plateel uit Haagse kringen

De Koninklijke Plateelbakkerij Rozenburg (1883-1917) vervaardigde aardewerk en porselein die internationaal werden bewonderd. De gloriedagen van de Haagse fabriek zijn nauw verbonden met de namen van ontwerper T.A.C. Colenbrander (1841-1930) en directeur Jurriaan Kok (1861-1919). In de tentoonstelling ‘Rozenburg: plateel uit Haagse kringen’, tot en met 20 januari te zien in het Gemeentemuseum Den Haag, wordt een zo volledig mogelijk beeld gegeven van de fabriek.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Plateel uit Haagse kringen”

  1. Zo had het Groninger Hoofdpostkantoor aan de Munnekeholm een prachtig tegeltableau van Rozenburg:
    http://gelkinghe.web-log.nl/gelkinghe/2006/03/een_tegeltablea.html

    Door Gelkinghe | 12 oktober 2007, 22:27

Reageer

Foto van de dag