// artikel

Architectuur en ontwerp

Het tijdschrift Jugend

In 1896 verscheen in Duitsland de eerste aflevering van Jugend, een rijk geïllustreerd tijdschrift, opgericht door Georg Hirth (1841-1916). Het blad verwierf al snel bekendheid door de compleet nieuwe vormgeving. De opmaak, typografie en de illustraties bleken richtinggevend: het tijdschrift werd de naamgever van een stroming die rond 1900 de kunsten zou beheersen: Jugendstil.
De website Jugendmagazine.net is geheel gewijd aan de geschiedenis van het tijdschrift. Helaas staan de jaargangen zelf niet online, maar het uitgebreide beeldmateriaal van, onder veel meer, de omslagen is werkelijk oogstrelend.

Omslag van Jugend

Omslag van Jugend

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Het tijdschrift Jugend

Reageer

Foto van de dag