// artikel

Muziek

Weinig gespeelde Fantasie opus 18 van Tsjajkovski op NDR Kultur

In het programma Musica van de regionale Duitse radiozender NDR Kultur, dat op woensdag 2 februari wordt uitgezonden tussen 19:30 uur en 20:00 uur, wordt een weinig gespeelde compositie van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski (1840-1893) uitgevoerd. Daarbij gaat het om diens opus 18 uit het jaar 1873: de Fantasie voor orkest in f kleine terts, getiteld L’orage (De storm), naar het toneelstuk (‘romance’) The tempest uit 1611 van William Shakespeare (1564-1616). U kunt luisteren naar een uitvoering door de Berliner Philharmoniker onder leiding van Claudio Abbado.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Weinig gespeelde Fantasie opus 18 van Tsjajkovski op NDR Kultur”

Reageer

Foto van de dag