// artikel

Buitenlandse literatuur

Nobelprijswinnaar William Golding werd een eeuw geleden geboren

Het is vandaag exact honderd jaar geleden dat de Britse auteur, dichter en latere Nobelprijswinnaar Literatuur (1983) William Golding werd geboren. Hij overleed op 19 juni 1993. Van zijn hand verschenen onder meer de internationaal vermaarde romans Lord of the Flies (1954), The inheritors (1955), alsmede de To The Ends of the Earth trilogie: Rites of Passage (1980), Close Quarters (1987), and Fire Down Below (1989). Het programma The essay van de Britse cultuurzender BBC Radio 3 besteedt van maandag 19 tot en met vrijdg 23 september elke dag het laatste kwartier (onze tijd) van de avonduitzending aan deze William Golding.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Nobelprijswinnaar William Golding werd een eeuw geleden geboren”

Reageer

Foto van de dag