// artikel

Maatschappij & wetenschap

Keizer Wilhelm II in Doorn

Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat mr. Alphert baron Schimmelpenninck van der Oye werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Doorn. Tien jaar later vestigde de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II zich op deze plek. Dit was zeer tegen de zin van de Fransen, die zelfs dreigden Doorn te bombarderen. Hoe dit afliep leest u op geschiedenis.vpro.nl.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

één reactie op “Keizer Wilhelm II in Doorn”

  1. Vandaag herpubliceerde ik het voorjaar 2009 verschenen korte artikel over een wetenschappelijke liefhebberij van de keizer, die Doorner Arbeitsgemeinschaft. Wilhelm ontving vaak eminente wetenschappers op zijn landgoed en hield ook zelf voordrachten:
    http://zilvervis.net/2011/01/22/de-geleerde-vrienden-van-de-keizer/

    Door Zilvervis | 23 januari 2011, 0:33

Reageer

Foto van de dag