In twee Nederlandse musea kunt u overzichtstentoonstellingen zien van de productie van de Faience- en Tegelfabriek Holland te Utrecht. In Leeuwarden, in het Princessehof, is het sier- en gebruiksaardewerk te zien, terwijl het Nederlands Tegelmuseum te Otterlo de tegels van deze fabriek toont. De tentoonstellingen zijn samengesteld met veel bruiklenen uit de particuliere collectie ’t Eykergood. Rond 1895 worden in korte tijd een aantal nieuwe plateelbakkerijen opgericht, in navolging van het succes van de Porceleyne Fles in Delft en Plateelbakkerij Rozenburg te Den Haag. Het vernieuwingskeramiek combineert de modernste productietechnieken met artistiek handwerk van hoog niveau. Jan Willem Mijnlieff richt in 1894 de Faience- en Tegelfabriek Holland op en betrekt de ontwerpers Willem Scherjon, Johannes Karel Leurs en Jan Karel Heijtze van Plateelbakkerij Rozenburg bij zijn bedrijf. Bijzondere vazen, kaststellen en ander aardewerk worden vervolgens gemaakt, die in het Princessehof Leeuwarden worden getoond.
Hoewel het hebben van een tegelpers een zeldzaamheid was, had Holland er een en al snel worden de bijzondere ontwerpen ook toegepast op tegels. De fabriek kreeg opdrachten om grote tegeltableaus te maken voor luxe winkelinterieurs, zoals die van De Gruyter. Helaas zijn veel van deze rijke taferelen verloren gegaan, maar in het Tegelmuseum zijn dertig tableaus te zien.
Het Princessehof te Leeuwarden (Grote Kerkstraat 11) is geopend van dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur. Het Nederlands Tegelmuseum te Otterlo (Eikenzoom 12) is geopend op dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen 13.00 – 17.00.