// artikel

Internet

Koninklijke Bibliotheek archiveert rond1900.nl

De Koninklijke Bibliotheek heeft voor de komende jaren ambitieuze plannen geformuleerd. Deze week werd bekend dat de instelling van plan is alle Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften die sinds 1470 zijn verschenen te digitaliseren en via internet toegankelijk te maken. Maar ook aan het digitale erfgoed wordt gedacht: tussen nu en 2013 wil de KB zo’n 10.000 websites archiveren die om verschillende redenen van cultureel belang worden geacht. In de eerste selectie van zo’n 3000 websites zijn ook  rond1900.nl en ‘zustersite’ louiscouperus.nl opgenomen. Een betaversie van dit webarchief zal vermoedelijk nog dit jaar voor het publiek toegankelijk zijn. Zie voor meer achtergrondinformatie het artikel op webwereld.nl.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Koninklijke Bibliotheek archiveert rond1900.nl”

Reageer

Foto van de dag