// artikel

Buitenlandse literatuur

Tosca uit 1899-1900 rechtstreeks vanuit de Metropolitan Opera

Op zaterdag 24 april zal op drie radiozenders — onze nationale Radio 4 en twee ‘naburige’ — tegelijkertijd een live-uitvoering te beluisteren zijn van de opera Tosca uit 1899-1900 van Giacomo Puccini (1858-1924). Deze rechtstreekse uitzending is, zoals zo dikwijls, afkomstig uit de Metropolitan Opera van New York, waar het, op het moment van uitzending bij ons, tijd is voor een matinee.
In deze New Yorkse versie zal de rol van Tosca worden gezongen door Patricia Racette; voor de partij van Mario Cavaradossi is de keus gevallen op Jonas Kaufmann. De uiterst dubieuze politiechef Scarpia wordt vocaal ingevuld door Bryn Terfel. Koor en orkest van de Metropolitan Opera worden geleid door James Levine.

Het muziekdrama Tosca is deze zaterdag te volgen in het programma Opera live van de NPS op Radio 4, en gelijktijdig op de Duitse regionale radiozender NDR Kultur in de programmareeks met de titel Live aus der Metropolitan Opera; en voorts in Opera on 3 van BBC Radio 3. Het aanvangstijdstip ligt bij al deze zenders op 19:00 uur of direct daarna.

Meer over dit muziekdrama is te vinden in een bijdrage op dit net, gepubliceerd op 31 december 2008. Nadere gegevens over deze uitvoering zijn te vinden op de website van BBC Radio 3; u hoeft slechts hier te klikken. Op de bewuste pagina klikt u dan rechtsboven op Coming up: Live from the Met.
__________

Afbeelding: Massale scène in Tosca ; versie van de The Met in New York in april 2010.
Foto: Corey Weaver/Metropolitan Opera. <

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Tosca uit 1899-1900 rechtstreeks vanuit de Metropolitan Opera”

Reageer

Foto van de dag