// artikel

Beeldende kunst

De lange nek van Claartje Rijnbende?

Het bidprentje van Carel de Nerée, het exemplaar van Extaze uit het bezit van Henri van Booven, brieven, foto’s en de aardigste kunstwerkjes, we konden het allemaal vinden voor de Witte Nachten-tentoonstelling in het Louis Couperus Museum. Wat wij echter al jaren tevergeefs zoeken is een foto, het liefst uit 1900, van Claartje Rijnbende (Clara Magdalena Albertina Jacoba Elisa, 1881-1971), De Nerée’s muze met de vermeend lange nek die onder meer model stond voor enkele van de Extaze-tekeningen. Nazaten, familie of kennissen konden wij niet vinden maar een foto moet toch te vinden zijn? Kijken we weer eens met de neus? Wie o wie kan ons helpen? Dank u weder!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “De lange nek van Claartje Rijnbende?”

Reageer

Foto van de dag