// artikel

Architectuur en ontwerp

Affiches van rond 1900

AfficheIn 1990 besloot de Franse stad Chaumont om in onbruik geraakte silo’s te verbouwen tot een ‘Maison du livre en de l’affiche’. In de loop der jaren wist de instelling een unieke collectie van zo’n 5000 affiches uit het einde van de negentiende eeuw te verzamelen. Nu hoeven we niet per se naar het departement Haute-Marne af te reizen om al dat fraais te bezichtigen, want de hele collectie is op internet te raadplegen. De website nodigt niet alleen uit tot urenlang digitaal flaneren, maar men kan ook zeer gericht zoeken naar een bepaald type affiche, die vervolgens in een behoorlijke resolutie op uw scherm verschijnt.

(Met dank aan Gelkinghe.)

Uiteraard is dit beeldarchief een mer à boire voor ons weblog. We zullen het ook niet nalaten om regelmatig een teug te nemen en de beker met u te delen. Nu alvast een mooie als voorproefje:

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Reacties

(Nog) geen reacties op “Affiches van rond 1900”

Reageer

Foto van de dag