// artikel

Muziek

Aleksandr Skrjabin als Composer of the week op BBC Radio 3

Aleksandr Skrjabin in een houding van visionairVan maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni is de Russische componist Aleksandr Skrjabin (1872-1915) Composer of the week in het gelijknamige radioprogramma dat gedurende die vijf dagen iedere middag tussen 13:00 uur en 14:00 uur op de Britse zender BBC Radio 3 zal worden uitgezonden. Al die vijf dagen wordt het programma van de middag steeds herhaald op de avond van dezelfde dag, tussen 21:45 uuren 22:45 uur. In vijf maal een uur valt in ieder geval aardig wat te vertellen over de componist en kunnen er veel muziekvoorbeelden worden gegeven.
Op dit cultuurweblog kunt u eveneens bijdragen vinden over deze componist. Het eerste artikel over hem verscheen op 8 maart 2007 onder de titel Het mysterieuze klankencentrum van Aleksandr Skrjabin. Het tweede, Aleksandr Skrjabins Vijfde Symfonie — Le Poème du Feu, is heden, voorafgaande aan deze korte mededeling, verschenen.

________

Afbeelding
Aleksandr Skrjabin in een houding van visionair.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Aleksandr Skrjabin als Composer of the week op BBC Radio 3”

Reageer

Foto van de dag