// artikel

Beeldende kunst

Uniek schilderij van Sluijters in Singer

'Vereeniging Sint Lucas' van Jan SluijtersHet Singer Museum in Laren verkeert in de gelukkige omstandigheid dat het regelmatig geld ontvangt uit de opbrengst van de BankGiro Loterij. Ditmaal kocht de Stichting Singer Memorial Foundation met dat bedrag een schilderij van Jan Sluijters aan uit een particuliere collectie. Het doek dateert uit 1911, de tijd dat Jan Sluijters in Laren verbleef. ‘Vereeniging Sint Lucas’, heeft veel weg van een studie voor een affiche dat Sluijters schilderde voor een expositie van de kunstenaarsvereniging St. Lucas in Amsterdam, maar over het bestaan van een echt affiche van Sluijters’ hand is niets bekend. Samen met William Singer was de schilder lid van bovengenoemde vereniging, die in 1880 werd opgericht.
In najaar 2007 zal het Singer aandacht besteden aan het oeuvre van Jan Sluijters.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “Uniek schilderij van Sluijters in Singer”

Reageer

Foto van de dag