La Bohème in aparte verfilming met ‘droompaar’

Op vrijdag 17 december vertoont het ZDF de film La Bohème, een Oostenrijks-Duitse coproductie uit 2008, geregisseerd door Robert Dornelm. Het gaat hier niet om een klassieke verfilming van een opera, maar de rolprent is voor een groot publiek aantrekkelijk gemaakt doordat er kan worden geschermd met degenen die worden gezien als het opera-droompaar van nu: de sopraan Anna Netrebko en de tenor Rolando Villazon. […]

Op vrijdag 17 december  vertoont het ZDF de film La Bohème, een Oostenrijks-Duitse coproductie uit 2008, geregisseerd door Robert Dornelm. Het gaat hier niet om een klassieke verfilming van een opera, maar de rolprent is voor een groot publiek aantrekkelijk gemaakt doordat er kan worden geschermd met degenen die worden gezien als het opera-droompaar van nu: de sopraan Anna Netrebko en de tenor Rolando Villazon. Samen waren deze beiden goed voor wereldwijde belangstelling met hun samenwerking in Verdi’s La Traviata in 2005 en twee jaar later met Manon van Jules Massenet.
In de verfilming van het muziekdrama La Bohème (1896) van Giacomo Puccini (1858-1924) wordt de focus met veel nadruk op de twee protagonisten gericht. Meer over deze verfilming is te vinden in een artikel van heden op de site Tempel van het Muziektheater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *