De avond van Giuseppe Verdi op Europese radiozenders

Drie opera’s van Giuseppe Verdi op één zaterdagavond, die ook nog min of meer gelijktijdig worden uitgezonden. Dat maakt de keuze voor de liefhebber er niet gemakkelijker op. In ieder geval is La Traviata een der bekendere muziekdrama’ van die componist. Op deze site hebben we daarover uitgebreid bericht op 17 maart 2008. Te beluisteren op de Belgische radiozender Klara, in het programma Scala, vanaf 20:00 uur. […]

Drie opera’s van Giuseppe Verdi op één zaterdagavond, die ook nog min of meer gelijktijdig worden uitgezonden. Dat maakt de keuze voor de liefhebber er niet gemakkelijker op. In ieder geval is La Traviata een der bekendere muziekdrama’ van die componist. Op deze site hebben we daarover uitgebreid bericht op 17 maart 2008. Te beluisteren op de Belgische radiozender Klara, in het programma Scala, vanaf 20:00 uur.
Ongeveer een uur eerder begint op Neerlands Radio 4 Verdi’s Un ballo in maschera, waarover later op de dag meer op de gelieerde site Tempel van het Muziektheater.
Eveneens om 19:00 uur begint BBC Radio 3 in de programmareeks Opera on 3 met de uitzending van Stiffelio in een uitvoering door de Metropolitan Opera van New York. Over dit, veel minder bekende muziekdrama van de oppermeester van de Italiaanse opera is eveneens op deze eigenste site gepubliceerd in een bijdrage van 19 mei 2007, toen was het een versie van het Royal Opera House Covent Garden te Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *