150 jaar Alphons Diepenbrock

Ter gelegenheid van Alphons Diepenbrocks 150ste geboortedag — dat was op 2 september — opent het Nederlands Philharmonisch Orkest het nieuwe concertseizoen met drie uitvoeringen van het symfonische lied Die Nacht in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Op zaterdag 22 september, maandag 24 september en dinsdag 25 september wordt deze compositie vertolkt door mezzosopraan Helena Rasker. Het NedPhO staat onder leiding van chefdirigent Marc Albrecht, die Diepenbrocks werk combineert met de Vierde symfonie van Anton Bruckner. Het Alphons Diepenbrock Fonds en het NedPhO bieden voor deze drie concerten kaarten aan tegen sterk gereduceerd tarief (vijftig procent). […]

Ter gelegenheid van Alphons Diepenbrocks 150ste geboortedag — dat was op 2 september — opent het Nederlands Philharmonisch Orkest het nieuwe concertseizoen met drie uitvoeringen van het symfonische lied Die Nacht in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Op zaterdag 22 september, maandag 24 september en dinsdag 25 september wordt deze compositie vertolkt door mezzosopraan Helena Rasker. Het NedPhO staat onder leiding van chefdirigent Marc Albrecht, die Diepenbrocks werk combineert met de Vierde symfonie van Anton Bruckner. Het Alphons Diepenbrock Fonds en het NedPhO bieden voor deze drie concerten kaarten aan tegen sterk gereduceerd tarief (vijftig procent). Uw bestelling kunt u onder vermelding van “Presentatie-concertaanbieding” plaatsen via de Concertgebouwlijn: 0900-6718345.
Op 22 september wordt voorafgaand aan de uitvoering, in de Spiegelzaal om 19.00 uur, de monografie Alphons Diepenbrock – componist van het vocale, geschreven door Leo Samama, gepresenteerd.  Ook wordt er aandacht besteed aan de nieuwe cd-box Alphons Diepenbrock – anniversary edition. De box bevat acht cd’s met bijna 100 werken, een uitgebreid ‘booklet’ en een bonus-dvd met de liveregistratie van de Missa in die festo vanuit het Concertgebouw, tijdens de NTR-ZaterdagMatinee op 25 februari 2012, plus een documentaire over het werk.
Wie er zaterdagavond bij wil zijn in de Spiegelzaal, kan zich aanmelden via AD150@mcn.nl. Sinds kort ook beschikbaar: beschrijving van alle werken van Alphons Diepenbrock via de online oeuvrecatalogus: www.diepenbrock-catalogus.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *