1902 in Düsseldorf — Gewerbe- und Industrie-Ausstellung

De korte tekst op de ansichtkaart met de foto meldt dat ons hier een kijkje wordt gegund op (een klein gedeelte van) de “Gewerbe- u. Industrie-Ausstellung Dusseldorf 1902”, en noemt daarna bovenaan de namen van de gebouwen die we erop zien: “Gasmotorenfabrik-Deutz Gutoffnungshütte Oberhausen u. Pavillon Goldschmidt, Essen.”
Enig nader onderzoek leerde dat de naam van de tentoonstelling, welke tegenwoordig met Messe wordt aangeduid — en wie zal dat verbazen die eenmaal heeft gezien hoe daar alles wordt gecelebreerd wat het oog ziet en nog meer wat verborgen blijft, maar nog belangrijker is —, officieel Rheinisch- Westfälische Industrie- und Gewerbe-Ausstellung Dusseldorf 1902 was, met de vermelding tussen haken “auch: Idustrie-, Gewerbe- und Kunstausstellung”. Duren dergelijke gebeurtenissen tegenwoordig hooguit een paar weken, in 1902 was dat bijna een half jaar: van 1 mei tot en met 20 oktober.

4 gedachten aan “1902 in Düsseldorf — Gewerbe- und Industrie-Ausstellung”

 1. geacht dame/heer ,goed dat ik uw bericht en de foto hierboven heb gezien ,( ik wist niet wat het was )ik heb n.l. een souvenirs-boekje gekocht met 24 foto”s van de gewerbe und industrie ausstellung uit 1902 met ook de foto van het deutz gebouw ,alleen is het gebouw hierboven op de foto nog niet afgebouwd en bloeien de bomen nog niet .
  als ik van u een e.mail adres krijg dan stuur ik u wel wat foto’S
  BV. J,POHLIG TRANSPORT KOLN
  FRIED KRUP ESSEN
  GAZ-MOTOREN DEUTZ
  HUMBOLT KOLN
  MAX SCHORG AG ENZ
  TOTAAL 21 FOTO”
  ik hoor graag wat van u ,
  met vr,. groet jo steine

 2. Heeft u foto’s van de fabrieken in Dusseldorf? Mijn grootvader werkte als fabrieksarbeider in Dusseldorf. Meer weet ik niet.

  Hoor graag,
  mvg
  C.Anneese

 3. Ik heb een Glazen uurwerk van de Kunst und Industrie Austellung met daarop geschilderd de hoofdgebouwen.
  Dat uurwerk wil ik aanbieden voor een redelijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *