Deel 2 van de film Princesse Marie zondagavond op TV5Monde

Heinz Bennent als Sigmund FreudHet tweede deel van de goed gedocumenteerde speelfilm over prinses Marie Bonaparte en haar contacten met Sigmund Freud, alsmede het wel en wee in familiaire kringen, zal op zondag 11 februari via de Franstalige zender TV5Monde worden voorgesteld, te beginnen om 21:00 uur. Dit tweede deel heeft een lengte van één uur en drie kwartier.
Nog drie herhalingen zullen op ditzelfde kanaal worden uitgezonden op woensdag 21 februari in de middag vanaf 14:00 uur, vervolgens op donderdag 1 maart om 18:30 uur en dan ook nog eens op vrijdag 9 maart om 21:00 uur. Deze verstandige spreiding zorgt ervoor dat zo veel mogelijk geïnteresseerden de film kunnen zien.
In het tweede gedeelte van de film schrijven we inmiddels het jaar 1932. Marie Bonaparte is sedert de eerste ontmoeting met Freud in Wenen, 1925 een bekende psychoanalytica geworden maar haar intensieve contacten met de grote man in Wenen zijn in de loop der jaren alleen maar aangehaald. De plotseling zeer versterkte groei van Hitlers nationaalsocialisme, met alle daaraan verbonden negatieve invloeden, zorgt ervoor dat Marie Bonaparte er nadrukkeijk bij Freud op gaat aandringen Oostenrijk te verlaten, maar Freud gelooft dat zijn internationale aanzien hem wel voor al te veel narigheid van de kant van de machthebbers zal behoeden. Marie Bonaparte laat haar angsten echter niet los en zij blijft pogingen ondernemen.
Bijzonderheden over de film, de protagonisten en de belangrijkste acteurs daarin, kunt u lezen in ons artikel van zondag 4 februari.

Op de foto: Heinz Bennent als Sigmund Freud, luisterend naar Marie Bonaparte (Catherine Deneuve); zie de foto aan de kop van het artikel op zondag 4 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *