Edvard Grieg is Componist van de Week op Radio 4

De Noor Edvard Grieg (1834-1907) is van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juni Componist van de Week in de serie met die titel, welke tijdens werkdagen tussen 19:30 uur en 20:00 uur via Radio 4 door de Vara wordt uitgezonden. “Op zoek naar een eigen geluid” noemt men het wel als een musicus zich wenst te onderscheiden van de gangbare stromingen. […]

De Noor Edvard Grieg (1834-1907) is van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juni Componist van de Week in de serie met die titel, welke tijdens werkdagen tussen 19:30 uur en 20:00 uur via Radio 4 door de Vara wordt uitgezonden. “Op zoek naar een eigen geluid” noemt men het wel als een musicus zich wenst te onderscheiden van de gangbare stromingen. Deze man is erin geslaagd — zoals zijn iets latere collega Jean Sibelius in Finland, alsook anderen, eveneens buiten Scandinavië — de basis voor zijn meesterwerken in de volksmuziek van zijn eigen land te vinden. Samen met echtgenote Nina, die als zangeres het hare tot die successen heeft bijgedragen, heeft hij Europa afgereisd en aldaar niet alleen luisteraars  maar tevens collega’s enthousiast gemaakt voor zijn muziek.
Een prachtige foto waarop het echtpaar te zien is, genomen in 1899, kunt u op dit net vinden in een artikel, dat we op vrijdag 12 juni hebben opgenomen. U hoeft alleen maar hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *