Frits Mondriaan blijkt een echte Piet

Kunsthandelaar Frank Buunk uit Ede heeft een ontbrekend doek van Piet Mondriaan (1872-1944) gevonden. Het gaat om het werk ‘Grazende Kalfjes’ uit 1903, waarvan wel bekend was dat Mondriaan het ooit maakte, maar dat nooit was teruggevonden. Het doek werd namelijk tot vorige week toegeschreven aan de veel minder bekende Frits Mondriaan, een oom van de beroemde schilder. […]

Kunsthandelaar Frank Buunk uit Ede heeft een ontbrekend doek van Piet Mondriaan (1872-1944) gevonden. Het gaat om het werk ‘Grazende Kalfjes’ uit 1903, waarvan wel bekend was dat Mondriaan het ooit maakte, maar dat nooit was teruggevonden. Het doek werd namelijk tot vorige week toegeschreven aan de veel minder bekende Frits Mondriaan, een oom van de beroemde schilder.
Buunk kocht het schilderij begin september voor 2500 euro op een veiling in Amsterdam, maar blijkt nu enkele tonnen waard.  ‘De Grazende Kalfjes’ hingen al acht jaar te koop bij een antiquair. Die veilde onlangs zijn inboedel. Toen Buunk een foto van het schilderij in de catalogus zag, merkte hij al meteen overeenkomsten met het werk van Piet Mondriaan op.

Lees ook:  De uitzonderlijke zonderling van het Gooi: schedelmeter Alfred Waldenburg

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *