Gustav Holst is dezer dagen Composer of the week van BBC Radio 3

Tijdens de komende dagen wordt, ondanks de christelijke feestdag gewoon het programma Composer of the week, van BBC Radio 3, op maandag gestart, ook al beweren wij altijd dat het alleen tijdens de (inmiddels klassieke) werkdagen van de week wordt uitgezonden. In de vijfdaagse week van maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april is Gustav Holst (1874-1934) de protagonist in dat programma. Van hem worden gedurende die dagen tal van stukken voorgesteld die (vrijwel) uitsluitend bekend zijn aan de echte kenners van het werk van deze in Cheltenham geboren, en te Londen overleden muziekmeester. […]

Tijdens de komende dagen wordt, ondanks de christelijke feestdag gewoon het programma Composer of the week, van BBC Radio 3, op maandag gestart, ook al beweren wij altijd dat het alleen tijdens de (inmiddels klassieke) werkdagen van de week wordt uitgezonden.
In de vijfdaagse week van maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april is Gustav Holst (1874-1934) de protagonist in dat programma. Van hem worden gedurende die dagen tal van stukken voorgesteld die (vrijwel) uitsluitend bekend zijn aan de echte kenners van het werk van deze in Cheltenham geboren, en te Londen overleden muziekmeester. Hoewel de man voor vele muziekliefhebbers een componist is (geworden) wiens muziek hoog in aanzien staat, is hij wereldwijd vooral, zo niet uitsluitend, bekend geraakt en gebleven door zijn compositie The Planets uit 1920.
Het programma Composer of the week wordt, zoals gebruikelijk tweemaal per etmaal uitgezonden, eerst tussen 13:00 uur en 14:00 uur onze tijd’, en de tweede keer tussen 23:00 uur en middernacht, waarbij die op de late avond een herhaling is van eerder op de dag.
BBC Four-tv heeft een bijna tweeënhalf uur durende documentaire over deze veelzijdige mens en musicus uitgezonden; wellicht dat we die film binnenkort in de herhaling aangeboden krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *