Maeterlinck op de Nederlandse planken

Maurice MaeterlinckNTGent brengt in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam een bijzondere voorstelling op de planken die geïnspireerd is op het werk van de Belgische schrijver Maurice Maeterlinck (1862-1949). Maeterlinck, die een groot bewonderaar was van het werk van de veertiende-eeuwse mysticus Ruusbroec, ontwikkelde zich aan het eind van de negentiende eeuw tot het boegbeeld van het symbolisme en ontving in 1911 de Nobelprijs voor de literatuur.
De Zwitserse regisseur Christoph Marthaler, die al eerder met het Gentse toneelgezelschap een stuk van Maeterlinck op de planken bracht, toont met de regie van De tastende mens wederom zijn fascinatie voor de melancholieke sfeer die de schrijver weet op te roepen, maar zet tegelijkertijd de teksten naar zijn eigen hand. Plaats van handeling is een naaiatelier waar de coupeuses hun dagelijkse zorgen met elkaar en het publiek delen. De muzikale leiding is in handen van Rosemary Hardy.
In de maand april zal de voorstelling te zien zijn in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Voor de agenda zie de website van Toneelgroep Amsterdam.

Bron: de Volkskrant van 29 maart 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *