Mahler Negen op Rheingau Musik Festival

Op enkele regionale Duitse radiozenders welke eveneens in ons land te ontvangen zijn — in ieder geval NDR Kultur en WDR 3 — zal hedenavond rechtsreeks verslag worden gedaan van de opening, middels een concert, van het Rheingau Musik Festival 2009. U kunt dan luisteren naar een uitvoering van de Negende Symfonie van Gustav Mahler, die dezer dagen al vaker op radiozenders elders werd gespeeld, maar die we hebben gelaten voor wat zij was, want geleid door een Mahler-specialist die niet door onze beugel past. De versie die u op dinsdag 21 juli kunt beluisteren binnen het tijdsbestek van 20:05 uur en 22:30 uur, zal worden gerealiseerd door het Sinfonieorchester des Hessischen Rundfunks onder leiding van Paavo Järvi, één der zonen uit de dynastie der hedendaagse musici, welke die familienaam draagt. […]

Op enkele regionale Duitse radiozenders welke eveneens in ons land te ontvangen zijn — in ieder geval NDR Kultur en WDR 3 — zal hedenavond rechtsreeks verslag worden gedaan van de opening, middels een concert, van het Rheingau Musik Festival 2009. U kunt dan luisteren naar een uitvoering van de Negende Symfonie van Gustav Mahler, die dezer dagen al vaker op radiozenders elders werd gespeeld, maar die we hebben gelaten voor wat zij was, want geleid door een Mahler-specialist die niet door onze beugel past. De versie die u op dinsdag 21 juli kunt beluisteren binnen het tijdsbestek van 20:05 uur en 22:30 uur, zal worden gerealiseerd door het Sinfonieorchester des Hessischen Rundfunks onder leiding van Paavo Järvi, één der zonen uit de dynastie der hedendaagse musici, welke die familienaam draagt. Er zal ongetwijfeld nog (een) ander werk op het programma staan, aangezien Mahlers Negende hooguit zestig procent van de tijd in beslag zal nemen.
Een uitgebreid artikel met toelichting op dit opus is te vinden op deze cultuursite, en om u en eventuele alle uwen het zoeken te besparen, hoeft u alleen maar hier te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *