Mahler Zes op BBC Proms

Gustav Mahler (1860-1911) heeft in zijn Zesde Symfonie — de Tragische — voor het eerst gebruik gemaakt van een batterij koebellen, in de Zevende zou hij dat opnieuw doen. Niet alle dirigenten doen het, maar de meesten wel: ze laten deze ‘off stage’ meedoen, doorgaans heel direct achter openstaande deuren naar het podium. Meer over het gebruik van die instrumenten is te vinden in een uitgebreid achtergrond-artikel over deze symfonie op de muzieksite Tempel der Toonkunst, donderdag 25 september 2008. […]

Gustav Mahler (1860-1911) heeft in zijn Zesde Symfonie — de Tragische — voor het eerst gebruik gemaakt van een batterij koebellen, in de Zevende zou hij dat opnieuw doen. Niet alle dirigenten doen het, maar de meesten wel: ze laten deze ‘off stage’ meedoen, doorgaans heel direct achter openstaande deuren naar het podium. Meer over het gebruik van die instrumenten is te vinden in een uitgebreid achtergrond-artikel over deze symfonie op de muzieksite Tempel der Toonkunst, donderdag 25 september 2008.
In het kader van de BBC Proms 2009 wordt die symfonie — uitgevoerd door het BBC Philharmonic Orchestra  onder leiding van Gianandrea Noseda — woensdag  5 augustus rechtsreeks vanuit de Albert Hall uitgezonden door BBC Radio 3.
Het betreft het concert-gedeelte na de pauze, vanaf 21:30 uur.  Voor de pauze — tussen 20:30 uur en 21:10 uur — zullen stukken van Stravinski en Mozart klinken.
Het gehele concert zal direct na de uitzending via de betreffende BBC-website beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *