De Zesde Symfonie van Mahler klinkt twee keer binnen een etmaal

De Zesde Symfonie van Gustav Mahler is hedenmiddag en de komende nacht via de ether te beluisteren. In het Middagconcert van zondag 4 maart op Radio 4, tussen 14:02 uur en 17:02 uur — ditmaal verzorgd door de KRO — zal Mahlers Zesde Symfonie, na een compositie van Frank Martin, als tweede programma-onderdeel worden uitgevoerd door het Luzern Festival Orkest onder leiding van Claudio Abbado.
In de nacht van zondag op maandag zal de Concertzender in het programma De Nacht, dat te beluisteren valt tussen 01:00 uur en 06:00 uur, als eerste onderdeel van het programma — zo tussen 01:01 uur en circa 02:30 uur — een opname van Mahlers Zesde laten horen uit het Concertzenderarchief. Hier gaat het om een uitvoering door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De naam van de dirigent ontbreekt in de gegevens, die de Concertzender beschikbaar stelt. Wel wordt vermeld dat het programma is samengesteld door Bart de Neeve.

Voor een uitgebreid artikel met technische toelichting over Mahlers Zesde Symfonie verwijzen wij naar de bijdrage in deze elektronische kunstenkrant, gepubliceerd op zondag 8 oktober 2006, onder de titel Mahlers Zesde Symfonie — Bekentenisliteratuur op notenpapier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *