Oudste Rolls Royce, uit 1904, voor bijna vijf miljoen euro geveild

De oudste Rolls Royce, uit 1904, met een waarde van bijna 5 miljoen euroHet prachtstuk is inmiddels iets meer dan een eeuw oud, maar het zag er op de foto uit alsof de Rolls Royce uit 1904, de oudste van dat merk, gisteren was vervaardigd. De foto werd vandaag als eerste getoond in het vroege ochtendjournaal net voor 06:00 uur — hetwelk is ingebed in het Morgenmagazin dat door de beide Duitse publieke televisienetten, ARD en ZDF, elke werkdag tegelijkertijd wordt uitgezonden. Het NOS Journaal volgde later. [1]
Deze waarachtige oldtimer — die over 10 pk beschikt — is gisteravond van eigenaar veranderd voor de lieve som van bijna vijf miljoen euro, tijdens een veiling in Londen bij Bonhams, dat reeds sedert 1793 in deze branche actief is .
Volstrekt dwaas is het dat de site van Bonhams zelf op de vraag naar Rolls Royce, al dan niet met de toevoeging 1904 alleen reageert met “No lots found”, en dat het evenmin mogelijk is om informatie te krijgen van vóór heden, 4 december. En via andere ‘ingangen’ word je al even hard in het beruchte kringetje rondgejaagd. Dat is zo’n oud verhikel mij niet waard.
Via Rolls Royce lukte het echter wel om meer informatie te krijgen. Daar werd zelfs het exacte bedrag genoemd: 4,9 miljoen euro. Het voertuig was (om 06:00 uur hedenochtend) negen uur geleden geveild, en zou zich sedertdien in het bezit van een particuliere verzamelaar bevinden. Het is de eerste keer dat zo’n artikel in het openbaar is geveild. De auto is gereedgekomen één maand nadat de heren Rolls en Royce hun krachten hadden gebundeld en de firma die dubbele naam ging dragen.
________

[1] Weliswaar verscheen in het Journaal van 07:00 uur eveneens de foto van deze auto op de achtergrond, maar presentatrice Jeanet Schuurman had de bijbehorende tekst niet paraat. In latere journaals werd er wel informatie verstrekt.
Inmiddels is op de Bonham-site wel meer informatie, met foto’s van de auto in kwestie, beschikbaar.

________
Afbeelding: De oudste Rolls Royce, uit 1904, met een waarde van bijna 5 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *