Tsjajkovski en Francis Poulenc zijn beiden componist van de week

De Engelse luisterzender BBC Radio 3 presenteert de komende week, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december, elke middag tussen 13:00 uur en 14:00 uur (onze tijd) werk van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski (1840-1893) in het kader van het programma Composer of the Week. De voorgestelde werken kunt u vinden als u deze link volgt en daarna op de eerste pagina de naam Pyotr Il’yitch Tchaikovsky (Engelse spelling) aanklikt. Zoals gebruikelijk wordt steeds op dezelfde dag, ’s avonds tussen 21:45 uur en 22:45 uur de aflevering van de middag herhaald.
In tegenstelling tot de collega’s van de BBC, met ongetwijfeld aardig wat meer luisteraars, zal de Vara zich in het programma Componist van de Week ook nu beperken tot vijf keer een half uur op maandag tot en met vrijdag, steeds tussen 19:30 uur en 20:00 uur. Sedert het vertrek van Thea Derks, die werkt aan een biografie van een onzer Nederlandse muzikale grootheden, heeft Noor Kamerbeek de maarschalksstaf van haar overgenomen. Het programma wordt voor de microfoon nog wel gepresenteerd door Peter Bree. Protagonist de komende week is de Fransman Francis Poulenc, die een waar kind van het fin de siècle is, aangezien hij in 1899 is geboren, welk jaar volgens sommige grote lichten het beginpunt van de Jugendstil is geworden. Poulenc overleed alvorens de pensioengerechtigde leeftijd te hebben bereikt, in 1963.
Over deze componist vindt u op de Radio 4-site, waar u naar wordt doorverwezen, meer info’s, eveneens over de deze week uit te zenden werken van deze onderschatte Franse musicus. Andere bijzonderheden, zoals het beluisteren van eerdere uitzendingen, passeren eveneens de revue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *