Tsjajkovski door Znaider

In de vroege nachtelijke uren van donderdag 5 op vrijdag 6 februari kunt u op de televisiezender Nederland 2 kijken naar een aflevering van het programma NPS Klassiek, waarin het Vioolconcert van Pjotr Iljitsj Tsjakovski zal worden uitgevoerd door Nikolaj Znaider; hij zal daarbij worden ondersteund door het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Over dit onvergankelijke stuk klassieke muziek, gecomponeerd door een man die zichzelf beschouwde als een volbloed Rus, hoe zeer hij zch — als gevolg van zijn ook reeds toen wijd en zijd bekende homoseksuele voorkeuren — af en toe van veel elementen in het cultuurleven buitengesloten voelde.
Over dit onvergankelijk blijkende concert is op 6 maart 2007 een gedetailleerd artikel verschenen dat u hier kunt opvragen.

In de vroege nachtelijke uren van donderdag 5 op vrijdag 6 februari kunt u op de televisiezender Nederland 2 kijken naar een aflevering van het programma NPS Klassiek, waarin het Vioolconcert van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski zal worden uitgevoerd door Nikolaj Znaider; hij zal daarbij worden ondersteund door het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Over dit onvergankelijke stuk klassieke muziek, gecomponeerd door een man die zichzelf beschouwde als een volbloed Rus, hoe zeer hij zich — als gevolg van zijn ook reeds toen wijd en zijd bekende homoseksuele voorkeuren — af en toe van veel elementen in het cultuurleven buitengesloten voelde.
Over dit onvergankelijk blijkende concert is op 6 maart 2007 een gedetailleerd artikel verschenen dat u hier kunt opvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *