// artikel

Beeldende kunst

‘Het ware schoone.’ Kijken naar kunst met Lodewijk van Deyssel

Lodewijk van Deyssel (1864-1952)Op de tentoonstelling ‘Het ware schoone’ in De Hallen te Haarlem treedt niemand minder dan Lodewijk van Deyssel (1864-1952) op als gastconservator. Aan de hand van ruim zeventig schilderijen, prenten, tekeningen en beeldhouwwerken wordt in deze expositie licht geworpen op de speciale relatie tussen Van Deyssel en de beeldende kunst, vooral die van zijn eigen tijd.
Er zijn schilderijen en tekeningen te zien van onder anderen Jacobus van Looy, Henri Boot, Kees Verwey, Piet Mondriaan, Matthijs Maris, Jan Toorop en Willem Witsen. Ook worden er portretten tentoongesteld die Isaac Israëls en Kees Verwey van Van Deyssel schilderden, en bronzen portretbustes van de schrijver door Mari Andriessen en Nel Bakema. Met boeken, foto’s en ander materiaal wordt een beeld gegeven van de schrijver Van Deyssel, zijn tijd en zijn werk.
De tentoonstelling loopt van 17 juni t/m 3 september.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Reacties

(Nog) geen reacties op “‘Het ware schoone.’ Kijken naar kunst met Lodewijk van Deyssel”

Reageer

Foto van de dag