De laatste negentiende-eeuwer overleden

De oudste Nederlandse man, Johannes van der Giessen, is overleden. De hoogbejaarde man vierde in december nog zijn verjaardag. Hij werd op 17 december 1899 in Rozenburg geboren en was daarmee de laatste overgebleven man die nog in de negentiende eeuw werd geboren. Van der Giessen is dus 108 jaar oud geworden.
Een aantal weken terug liep de man een gebroken heup op na een val met zijn rollator. Volgens zijn 67-jarige zoon is hij niet meer volledig hersteld van de val. Hij moest na de ziekenhuisopname naar een verpleeghuis. Op zijn 107de verjaardag liet Van der Giessen weten elke dag een pijpje en een sigaar te roken. Hij vond zijn hoge leeftijd helemaal niet zo bijzonder.
Johannes van der Giessen wordt waarschijnlijk aanstaande dinsdag in Rotterdam gecremeerd.

Bron: ANP

4 gedachten aan “De laatste negentiende-eeuwer overleden”

  1. Heerschap is denigrerend en dient over een heengegane, die ruim honderd jaar oud is geworden, achterwege te blijven. Wat weer een gebazel, zo’n in raketsnelheid genoteerde èn gepubliceerde doch, zoals te doen Bink-gebruikelijk, incomplete zin. De hele zin – met een andere betekenis van het woord – in de reactie ontgaat de lezer, aangezien in de tekst van Peter Hoffman niets over een roman uit 1903 te vinden is. De sleutel naar tal van Bink-teksten is, helaas, heel vaak zoek..

  2. “Peter Hoffman niets over een roman uit 1903 te ” Het is dan ook een associatie, heeft te maken met het thema. De historische sensatie van de zogenaamd ‘concrete’ band met het verleden, in dit geval de 19e eeuw. “De sleutel naar tal van Bink-teksten is, helaas, heel vaak zoek..” Da’s vaak ook precies de charme ervan. Zie bijv. mijn couperus-hyves, als ik zo snel en bijdetijds mag zijn. Toedels!

  3. Uitdrukkingen als toedels etc. geven ook al aan dat je alleen maar popie-jopie kunt zijn. En niemand kan begrijpen waar het over gaat als je op die manier ‘reageert’. Monomanie heet zoiets ook wel. De ongeïnteresseerdheid blijkt onder meer in het feit dt je een eenmaal geplaatste tekst nooit naleest, want de slordigheden blijven staan.
    Je behandelt dit medium als een ouwe-jongens-krentenbrood site voor ingewijden en niet als een voor ieder toegankelijke website. Erg prepuberaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *